Δια ζώσης εγγραφές θα γίνονται στο γραφείο του ΔΡΟΜΕΑ, στο στάδιο Φ.Κοσμάς καθημερινές 5-8μμ

5 Κανόνες που κάθε αρχάριος δρομέας πρέπει να ακολουθεί

Η έναρξη της ενασχόλησης με το τρέξιμο, όσο απλό κι αν φαίνεται δεν είναι πάντα τόσο εύκολο. Αν κάνεις μία γρήγορη αναζήτησή, θα βρεις έναν ατελείωτο αριθμό άρθρων που θα σου λένε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις, και μάλιστα πολλές από αυτές τις απόψεις συχνά θα είναι και αντικρουόμενες.

Εμείς δεν θέλουμε να σε μπερδέψουμε περισσότερο, αλλά θα σου δώσουμε πέντε απλούς κανόνες που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις το τρέξιμο, να παραμείνεις συνεπής στο πρόγραμμά σου, να προοδεύσεις και να αισθάνεσαι πιο σίγουρος για τον εαυτό σου.

  1. Επιτρέπεται να κάνεις διαλείμματα και να περπατήσεις.

Πολλοί δρομείς (νέοι και παλιοί) πιστεύουν λανθασμένα ότι τα διαλείμματα περιπάτου κατά τη διάρκεια των τρεξιμάτων τους κατά κάποιο τρόπο δεν τους καθιστά δρομείς. Υποσχόμαστε – αν κάνεις μερικά διαλείμματα για να περπατήσεις κατά τη διάρκεια ενός τρεξίματος, εξακολουθεί να μετράει ως τρέξιμο. Στην πραγματικότητα, για πολλούς αρχάριους, το περπάτημα είναι ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσει σε μία νέα ρουτίνα τρεξίματος, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Εάν το ασταμάτητο τρέξιμο 5χλμ σου ακούγεται τρομακτικό, δοκίμασες να τρέξεις για πέντε λεπτά και να περπατήσεις για πέντε λεπτά για συνολικά 30 λεπτά. Καθώς γίνεσαι καλύτερος, μπορείς σταδιακά να περπατάς λιγότερο και να τρέχεις περισσότερο. Δεν θα προλάβεις να καταλάβεις πότε θα συνθλίψεις τα πρώτα σου 5χλμ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ: http://www.runningnews.gr/item.php?id=51040

Share the Post: